08 Kasım 2017 - 15:00 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Polis televizyonu basıp yayını kesti
İsveçʹte daha önce terör propagandası yaptığı gerekçesiyle yayını kesilen Newroz TV tarafından kurulan Aryen TVʹye polis baskın düzenledi.
İsveçʹin Dagens Nyheter (DN) Gazetesinin haberine göre, başkent Stockholmʹde Kürtçe yayın yapan Aryen TV stüdyolarına düzenlenen baskında, "evrakta sahtecilik ve kara para aklamak" suçundan bir kişi gözaltına alındı.
POLİS YAYINI DURDURDU
Daha önce Newroz TV ismiyle yayın yapan kanalın isminin Aryen TV olarak değiştirildiğine dikkati çekilen haberde, polislerin baskın sırasında yayını durduğu ve içeride arama yaptığı bildirildi.
Stockholm Mali Şube Sözcüsü Niklas Ahlgren baskını doğrularken baskının Vergi Dairesiʹnin uyarısıyla yapıldığı bilgisini paylaştı.
Geçen yıl ekimde, Avrupaʹda terör örgütü PKKʹnın propagandasını yapan Newroz TV kanalının yayını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) gelen talep üzerine Fransız uydu şirketi Eutelsat tarafından kesilmişti.
İlginizi Çekebilir

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY KOCAELİ’YE GELİYOR

Derince’de Afetlere karşı güçlü işbirliği

Şehidimizin annesi hastaneye kaldırıldı

Tem Otoyolu'nun açılış tarihi belli oldu






