17 Mayıs 2012 - 15:51 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
ÖZÜR DİLESİN
Ortada halkımızı yanlış bilgilendiren daha açık söyleyelim halkımıza yalan söyleyen bir Başbakan var. Bu yalanı özür dileyerek düzeltmesi gerektiği kanısındayız. Hükümetten sorumluluğunu yerine getirmesini ve açıklama yapmasını bekliyoruz” dedi.
CHP Merkez Yönetim Kuruluʹnun (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandığını ve geç bir saatte bittiğini belirterek, MYKʹnın çalışmaları hakkında bugün toplantı düzenlediklerini söyledi.
Güler, açıklamaları öncesi Hatayʹın Dörtyol ilçesinde şehit olan asker aileleri ile Türk milletine başsağlığı dilediklerini belirtti.
"BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİ"
Uludereʹdeki olayla ilgili olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve parti üyelerinin çok sık olarak “İstihbaratın nereden geldiğini” sorduklarını ifade eden Güler, şunları kaydetti:“Bunun yanıtını alamadık. Bunun yanıtını ne yazık ki dün bir Amerikan gazetesi verdi. Dedi ki; ʹİstihbaratı, ABD istihbaratı verdiʹ Yani okyanus ötesinden aldığımız bir istihbaratla hareket ettiğimizi öne sürdü. Daha önce Başbakan, ʹMilli kaynaklıdır istihbaratʹ demişti. Ortada halkımızı yanlış bilgilendiren daha açık söyleyelim halkımıza yalan söyleyen bir Başbakan var. Bu yalanı özür dileyerek düzeltmesi gerektiği kanısındayız. Ülkemizin en kritik konularını, yabancı bir istihbarat teşkilatına teslim etmiş olan bu hükümetin sorumluluğunun artık farkına varması kanısındayız. Aslında ʹmillidir istihbarat kaynağıʹ dendikten sonra şimdi bir Amerikan kaynağının söz konusu olduğunu duyunca doğrusu, MYK içindeki değerledirmemiz şu oldu; AKP iktidarı ABDʹyi o kadar çok kendinden sayıyor ki bu gayri milli kaynağı, milli saymış olabilir.”
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
O isimler atandı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Mehmet Ali Kâğıtçı’nın arşivi koruma altına alınıyor

Dilovası Belediye Başkanı Ömeroğlu'ndan Başkan Büyükakın'a teşekkür

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek

Derince’de Voleybol Şöleni

Büyükakın: Kocaeli olarak mutluyuz, gururluyuz






