18 Aralık 2018 - 13:39 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Katreliği yok et gitsin !
ADALET BORA/haberpi.com- Madem ki denizi özlüyorsun, katreliği yok et gitsin Beri gel, beri!Anadoluʹnun rehberi, Anadoluʹnun elmasdan öte değeridir Mevlana.. Gönül sarayına taht kurmuştur. Yeryüzüne en kıymetli sözlerini bize miras bırakarak gitmiştir. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. diyerek yolu çizmiş bize..Yolu göstermiş, yordamı göstermiş peki biz nereye gidiyoruz! onun yolundan gideni gördünüz mü hiç! Hayır! Ne kimse olduğu gibidir o gitti gideli ne de göründüğü gibi!
MEVLANA.. İsmi bile yürekleri yumuşatan, teslimiyete götüren Anadolu topraklarına huzur, barış ve güzellik ve aşk ve dostluk ve birlik ve beraberlik ve bir olmayı eken ve bize sonsuz bir hoşgörü vasiyet ederek 745 yıl önce bugün 17 Aralıkʹta bu güzel vatana veda eden tüm gönüllerin sultanı olarak halen yad edilen ve umuda, huzura, sevgiye susamış tüm yürekleri kendine pervane eden Mevlana.
Peki bu toprakların en kıymetli hazinesi Mevlanaʹnın bize bıraktığı o sonsuz güzellikteki felsefesini yaşatabiliyor muyuz? Mevlanaʹnın çağrısını yapabiliyor muyuz; Gel, gel, ne olursan ol yine gelʹ diyebiliyor muyuz?İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel çağrısını yapıyor muyuz?Hayır! Ne olursan ol, yine gelme diyoruz.. Bizden değilsen yaşama diyoruz. Benim gibi düşünmüyorsan,benim dediğimi yapmıyorsan, benim emirlerime uymuyorsan, benim gibi inanmıyorsan, benim gibi yürümüyorsan, benim her dediğimi kudret kabul edip boyun eğmiyorsan gelme diyoruz..
Ne diyor Mevlana; Aklın varsa bir başka akılla dost ol da, işlerini danışarak yap…Danışıyor muyuz? Hayır! Benlik çukuruna düşmüş herkes.. Ben bilirim, ben yaparım, son sözü ben söylerim.. Ben! ben! ben!
Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz/Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeyiz biz… diyen Mevlanaʹnın yolundan gidebiliyor muyuz? Hayır! Şu tertemiz vatan toprağına kin ve nefret tohumları ekenler birbiriyle yarışır halde.. Terörden beslenen, kargaşa ve kardeş kavgasından nemalanan alçaklardan geçilmiyor ne yazık ki!
VASİYETİ
Mevlana bize neyi vasiyet etmiş bakın; az yemeyi, az uyumayı, az konuşmayı, isyan ve günahları terk etmeyi, aptal ve cahillerle oturmamayı, güzel davranışlı ve olgun kişilerle birlikte bulunmayı vasiyet ediyorum. İnsanların en hayırlısı, insanlara yararı olandır. Sözün en hayırlısı, az ve anlaşılır olanıdır.ʹdeyip gideli 745 yıl olmuş..Bu vasiyetin bir tek sözünü yerine getirdik mi? Hayır! O halde biz hiç bir zaman Mevlana olamaycağız ! Ne büyük kayıp.. Ne büyük acı ne büyük ziyan değil mi? Keşke Mevlanaʹnın torunları olarak onun yolundan gitmeyi başabilseydik, onun vasiyetini yerine getirbilseydik!
Keşke bu topraklarda onun dediği şu çağrıyı yapabilseydik;Bir katre olma, kendini deniz haline getir/Madem ki denizi özlüyorsun, katreliği yok et gitsin Beri gel, beri!/Daha da beri ! Niceye şu yol vuruculuk ?/ Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik…ʹdiyebilseydik keşke!
İlginizi Çekebilir

Büyükakın: Kocaeli olarak mutluyuz, gururluyuz

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi

Mehmet Ali Kâğıtçı’nın arşivi koruma altına alınıyor

O isimler atandı
Trend Haberler
Milletvekili Tipioğlu ile Başkan Kaya gönüllere dokundu

Kocaeli'de yakalandı

Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yavuz'un acı kaybı

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in mutlu günü

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek
Son Haberler
Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı