22 Ocak 2019 - 21:44 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
IMFʹden sıcak Türkiye açıklaması
IMF, küresel büyüme beklentilerini düşürdü. Raporda, Türkiye ekonomisindeki yavaşlamanın öngörülenden fazla olacağına değinildi.
IMF, global ekonomi için 2019 ve 2020 tahminlerini aşağı yönlü revize etti. IMF, ʹOcak 2019 Dünya Ekonomik Görünüm Güncellemesi: Zayıflayan Bir Global Büyümeʹ başlıklı raporunda, 2019 ve 2020 için global GSYH büyüme tahminlerini sırasıyla 0.2 ve 0.1 puan indirerek yüzde 3.5 ve 3.6 olarak belirledi.
Dünya gazetesinin aktardığı habere göre IMF, aşağı yönlü revizyonda; Almanyaʹda uygulamaya konan yeni otomobil yakıt emisyon standartları, İtalyaʹda finansal risklerinin iç talep üzerinde baskı yaratması ve Türkiye ekonomisinde daralmanın öngörülenden daha derin olacağını gösteren projeksiyonların rol oynadığını ifade etti.
Raporda Türkiye ile ilgili, "Politika sıkılaştırmaya ve dış finansman şartlarındaki düzelmelere rağmen Türk ekonomisinin 2019ʹda öngörülenden daha fazla yavaşlayacağını ve 2020ʹde daha yavaş toparlanacağını tahmin ediyoruz" görüşüne yer verildi.
Ticari gerilimlerde tırmanma dışında, risk algılarını daha da kötüleştirebilecek ve negatif büyümeye sebep olabilecek bir dizi tetikleyici bulunduğunu belirten IMF, "Bu potansiyel tetikleyiciler, İngiltereʹnin Avrupa Birliğiʹnden anlaşmasız ayrılması ve Çinʹde öngörülenden daha büyük bir yavaşlamayı içeriyor" dedi.
kaynak:Dünya Gazetesi
Gözden Kaçmasın
Darıca belediyesi ile İMES'ten önemli işbirliği
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi

O isimler atandı

Başkan Ömeroğlu: Dilovası eğitimle yükselecek

Derince Belediye Başkanı Gökçe’den Zabıta Teşkilatına Teşekkür

Dev operasyonda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi







