09 Mart 2012 - 13:28 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
HAKAN FİDANʹA SORUŞTURMA TALEBİ!
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve dört MİT mensubunun soruşturulması için Başbakanlık’tan izin talebinde bulundu.Milli İstihbarat Teşkilatı mensupları veya bazı kamu görevlileri hakkındaki ceza soruşturmalarında "Başbakan izni" şartını yeniden düzenleyen kanunun yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner, eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneşʹin de aralarında buluduğu 5 MİT mensubuyla ilgili soruşturmayı başlatmak üzere Başbakan Tayyip Erdoğanʹdan resmen izin talebinde bulundu.
Başbakan Erdoğan talebe olumlu yanıt verirse, bu isimlerin KCK soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınacak.
Yasaya göre Başbakanlık’ın 60 gün içerisinde bu talebe cevap vermesi gerekiyor.
Savcılık, KCK operasyonlarında elde edilen bazı delilleri gerekçe göstererek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT mensubunu ifadeye çağırmıştı.
Bu girişimin ardından Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya MİT soruşturmasından alınmış, MİT kanununda da jet hızıyla bir düzenleme yapılmıştı.
Gözden Kaçmasın
Kocaeli Vali Koşusunun Galibi “Taşkent” Oldu
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

İzmit'te Kadın ve Çocuk Festivali başlıyor

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor






