Otomobil devi üretimi durdurdu
Otomobil devi üretimi durdurdu
Japon otomobil devi üretimi durdurdu
Japon otomobil devi üretimi durdurdu
HABERPİ- İlk kez bir Japon otomobil üreticisi, nadir toprak elementleri ihracatına getirilen kısıtlamalar nedeniyle üretimi durduracağını açıkladı.
Yılın otomobili seçilen Suziki Swift modelinde üretim durdu
Araç piyasasının dev markalarından biri olan ve Türkiye'de de tercih edilen markalar arasında yer alan Suzuki Motor, Çin'in nadir toprak elementlerini kısıtlamaları nedeniyle 26 Mayıs'tan bu yana Japonya'daki Swift model otomobillerinin üretimini durdurduğu bildirildi. Japonyada Swift model yılın otomobili olarak seçilmişti.
Nikkei'de yer alan habere göre, Japon otomobil üreticisi, popüler modelin 6 Haziran'a kadar planlanan üretim durdurmasını duyurmuştu, ancak bir neden belirtmemişti. Çin, dünyadaki nadir toprak elementi üretiminin %70'ini elinde bulunduruyor. Üretimi durdurma hamleleri Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da da ortaya çıkıyor ve etkisi küresel tedarik zincirine yayılıyor.