Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko tarafını seçti
Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko tarafını seçti
Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko tarafını seçti
Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko tarafını seçti
ADALET BORA/ haberpi- Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olduğu seçimde Kocaeli Milletvekili olarak Meclise giren Prof. Dr. Muhip Kanko, yeni dönemde tarafını belli etti.
CHP Kurultay kararının mahkemece açıklanmasına günler kala parti içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden dönme ihtimaline karşılık vekiller taraflarını belli etmeye devam ediyor. Bu isimlerden biri de Kocaeli Milletvekili Kanko oldu.
Kanko mevcut Genel Başkan Özgür Özel'den yana tavır alarak yaptığı açıklamada; CHP örgütlerimiz ve milyonlarca yurttaşımız, adalet mücadelesinde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in kararlı duruşunun ve haklı yürüyüşünün yanındadır. Partimizin geleceğini tayin edecek olan yegâne güç; üyelerimizin, delegelerimizin ve örgütlerimizin iradesidir.
Halkın sesi olan CHP’nin iktidar yürüyüşü kararlılıkla devam edecektir. İktidarın baskılarına, tehditlerine ve yıldırma politikalarına karşı bir adım bile geri atmayacağız! Çünkü biz halkız, çünkü biz Cumhuriyet’iz, çünkü biz büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyiz! 'dedi
Evet bakalım Mahkeme kararıyla birlikte CHP'de neler değişecek. Kılıçdaroğlu'nu tamamen dışlayanlar ile İmamoğlu ve Özgür Özel'den yana olanlar arasındaki çekişmenin galibi kim olacak ve sonrasında yeni dönem CHP'de neler değişecek hep birlikte bekleyip göreceğiz
30 HAZİRAN'DA NE OLACAK
Hatay eski Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bazı delegeler kurultayın iptali ve yetkili kurulların görevden uzaklaştırılması talebiyle CHP'de genel başkanın değiştiği 2023 kurultayına 'şaibe karıştığı' iddiasıyla açılan dava 30 Haziran Pazartesi günü görülecek.
Mahkeme kararının "mutlak butlan" yani kurultayın yok sayılması halinde eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığı alabilir. Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa gelmesi ise başta Cumhurbaşkanı Adayı olarak ilan edilen ve halen tutuklu yargılanan Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere diğer tüm hesapların bozulması demek.
İşte tüm bu hesaplar nedeniyle CHP'de adeta kazanlar kaynıyor. iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yolsuzluk suçlamasıyla görevden uzaklaştırılan başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 12 şüpheli hakkında "oylamaya hile karıştırma" suçundan bir yıldan üçer yıla kadar hapis cezası isteniyor.