18 Kasım 2015 - 15:41 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Gebzeʹye değer katacak
Gebze Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi’nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi..Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesi gün yüzüne çıktı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent ve ülke tarihine damga vuran, resim sanatında pek çok eser ortaya çıkaran Osman Hamdi Bey’in yaşadığı mekanları restore ediyor. Osman Hamdi Bey’in Gebze Eskihisar’daki evinin restore edilerek müze haline getirilmesinin ardından, evin bahçesinde bulunan kayıkhane de yenileniyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin yanındaki kayıkhane restorasyon çalışmalarının ardından kültür hazinesine katılacak.
Osman Hamdi Bey Müzesi’nin önemli bölümlerinden olan kayıkhanenin taş ve tuğla malzemeden oluşan bodrum kat çalışması tamamlandı. Yapının ahşap uygulamaları da aslına uygun olarak bitirildi. Çalışma kapsamında bahçe duvarının direkleri de örüldü. Dış cephede ve iç cephede son kat boyaların atılmasının ardından, çevre temizliğinin de yapılmasıyla birlikte kayıkhanede çalışmalar tamamlanacak. Kayıkhane daha sonra halkın ziyaretine açılacak. Bu eser, Kocaeli’de 19. yüzyıldan günümüze ulaşan orijinal kayıkhane olma özeliğini taşıyor.
Gözden Kaçmasın
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY KOCAELİ’YE GELİYOR
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Gaziantep’te eğitime çok yönlü destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor






