13 Ekim 2011 - 14:25 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
GEBZE KURTULDU!
PROTOKOL TAM KADRO
Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Kurtuluş törenlerinin ilki Kroman Çelik İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Atatürk büstüne çelenk sunma törenine Gebze protokolü ve vatandaşların ilgisi hayli yoğun oldu. Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Garnizon Komutanı Kd. Binbaşı Timur Baykal, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Doğangüzel, Gebze Cumhuriyet Baş Savcısı İbrahim Bağcı, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Bayram, CHP İlçe Başkanı Sedat Tatar, ilgisi daire müdürlerinin katıldığı çelenk sunma törenine vatandaşlar da katıldı.
MİNİKLERDEN FOLKLOR GÖSTERİSİ
Kroman Çelenk ilköğretim Okulu’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, resmi geçit törenin yapılacağı Kavak Caddesi’ne geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Gebze Lisesi öğrencilerinden Eren Demir’in okuduğu ‘Bayrak’ isimli şiir vatandaşlardan alkış aldı. Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından Gebze Lisesi öğrencilerinden Esra Gül Koca ‘Oğul’ adlı şiiri okudu. Gebze Belediyesi’nin katkılarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyelerinin takdim ettiği törende ayrıca; kurumlar arası düzenlenen voleybol ve atletizm yarışmalarından dereceye girenlere ödülleri de takdim edildi.
ORDU-MİLLET TEK VÜCUT
Ödül töreninin ardından Gebze Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Gebze Belediye Başkanı tören alanında vatandaşların kurtuluş törenini kutladı. Tebrik turunun ardından kürsüye gelen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Atatürk liderliğindeki Kuvayi Milliye hareketi Kurtuluş Savaşı’nı başlattı ve destansı bir direniş gerçekleştirdi. Milletimiz ordumuzla birlikte tek vücut oldu ve işgal güçlerini yurdumuzdan söküp attı. Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandırdıktan sonra işgal devletleri ile Mudanya Ateşkes Anlaşması imzalandı. Anlaşma sonucu 12 Ekim 1922’de Türk Ordusu’na bağlı 61. Tümen Süvari Bölüğü Gebze’ye girerek ilçeyi düşman işgalinden kurtarmış oldu.
BİLGİ DONANIMI VE MORAL DEĞERLER
Atatürk’ün yurtta barış, cihanda barış ilkesine uygun bir hayat sürmek ancak, milletimizin her bir ferdinin, çağın koşullarına uygun bilgi donanımına ve moral değerlere sahip olmasıyla mümkündür. Bizler hiçbir milleti ve devleti düşman olarak algılamayan, hiçbir ülkeyi zayıflatmayı veya esir almayı düşünmeyen bir milletiz. Ama hiçbir devletin üzerimizde kurduğu kötü emelleri gerçekleştirmesine izin vermeyecek bir bilinç ve kararlıktayız. Kurtuluşumuzun yıldönümünü kutlarken milletimizin her bir ferdinin bu bilinç ve duyarlık içerisinde olduğuna inanıyorum” dedi. Başkan Köşker’in konuşmasının ardından törenler resmi geçitle sona erdi. Kavak Caddesi’nde düzenlenen resmi geçit töreninin ardından Gebze Kaymakamlığı’na geçen protokol üyeleri, vatandaşların kurtuluş günü tebriklerini kabul etti.
Gözden Kaçmasın
Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Milletvekili Tipioğlu'ndan Kent Konseyi Başkanı Yalçın'a ziyaret

Büyükakın: Kocaeli olarak mutluyuz, gururluyuz

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

Başkan Ömeroğlu: Dilovası eğitimle yükselecek

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi
Trend Haberler
Milletvekili Tipioğlu ile Başkan Kaya gönüllere dokundu

Kocaeli'de yakalandı

Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yavuz'un acı kaybı

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in mutlu günü

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek
Son Haberler
Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı