21 Nisan 2015 - 16:27 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
‘Fuatavni’ darbesi!
KPSS’de usulsüzlük iddiasıyla dün yapılan ikinci dalga operasyonda sınavda neredeyse soruların tamamını doğru yanıtlayanların da aralarında olduğu 38 kişi gözaltına alındı. 43 kişiyi adreslerinde bulamayan polis, ‘fuatavni’yi suçladı.
2010’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılmasına yönelik soruşturmada dün ikinci dalga operasyon düzenlendi. Ankara merkezli 28 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda haklarında yakalama kararı çıkartılan 78 şüpheliden 38’i gözaltına alındı. 35 kişinin firar ettiği, 5 kişinin de yurt dışında olduğu belirtildi. Gözaltına alınan zanlılar arasında KPSS sonrası başta İçişleri ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları olmak üzere bazı bakanlık ve belediyelere ataması gerçekleştirilen devlet memurlarının da bulunduğu öğrenildi.
‘Fuatavni’ darbesi
Savcıgözaltına alınacak kişilerin isimlerinin bulunduğu listeyi herhangi bir sızma olması ihtimaline karşın son ana kadar emniyete iletmediği öğrenilirken, “Fuatavni” Twitter hesabından operasyon yapılacağına ilişkin gece saatlerinde paylaşımlarda bulunuldu. Bu paylaşımların ardından, hakkında gözaltı kararı bulunan zanlılardan birçoğunun bulundukları adresleri terk ederek kaçtıkları öne sürüldü. Operasyondan haberdar olan ve soruları sızdırdığı iddiasıyla aranan B.B’nin de Kanada’ya kaçtığı öğrenildi.
KENAN BUTAKIN / VATAN
Gözden Kaçmasın
KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu

O isimler atandı

Milletvekili Kanko'dan hükümete faiz ve borç tepkisi

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi






