22 Ağustos 2016 - 12:28 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
ˮFETÖʹye yardım etmekle yargılanacağımˮ
Cumhuriyet gazetesindeki genel yayın yönetmenliği görevini bırakan gazeteci Can Dündar, "Manşetimiz nedeniyle darbeyle suçlanan örgüte yardım etmekle yargılanacağım" dedi.
Eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Reuters’tan Ayla Jean Yackley’e konuştu.
ʹBU ŞARTLAR ALTINDA DAHA FAZLA GAZETEYİ YÖNETEMEZDİMʹ
“Büyük bir ihtimalle tutuklanacağım, çok küçük bir ihtimalle de dışarı çıkartılacağım. Çünkü haklarımızı koruyan bir üs yargı makamı yok” diyen Dündar şöyle konuştu: “Ya hapiste ya da yurtdışında kalacaktım. Bu şartlar altında daha fazla gazeteyi yönetemezdim.” FETÖ’yle bağlantısı olmadığını belirten Dündar, “Manşetimiz nedeniyle darbeyle suçlanan örgüte yardım etmekle yargılanacağım. Ben yıllarca bu örgüte karşı uyarılarda bulunan gazetenin editörüydüm. Hükümet ise onların ortağı ve ulaştığı alanın sorumlusudur” dedi.
ʹHÜKÜMETE KARŞI SES ÇIKARMAMAYI KABUL ETMEYENLER TEHLİKEDEʹ
Dündar ayrıca, darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonları ‘cadı avı’na benzeterek muhaliflerin ‘temizlenmesinin’ amaçladığını belirtti ve “Hükümete karşı ses çıkarmamayı kabul etmeyenlerin hepsi tehlikede” ifadelerini kullandı.
Gözden Kaçmasın
O isimler atandı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Milletvekili Kanko'dan hükümete faiz ve borç tepkisi

Dev operasyonda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu







