20 Ekim 2012 - 03:11 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
FATMA ŞAHİNʹDEN KUYRUK OLUŞTURACAK MÜJDE
haberpi.com-ÖZEL Bakan Fatma Şahinʹden çocuk sahibi olamayan ailelere büyük müjde. Bayram öncesi büyük müjdeyi saniye saniye tweet atarak paylaşan Şahin tüp bebek konusunda yeni bir dönem başlattı. İşte Türkiyede çocuk sahibi olamayan ailelerin kuyruğu gireceği haberin detayları konusunda merak edilen açıklamalar; Ailelerin Umutʹu Gerçek Oluyor projesinin protokol törenindeyiz. Bu proje Acıbademʹin kendi özgün, kendi mali kaynaklarıyla yaptığı bir projedir. Bakanlığımız destek vermektedir.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak 2,5 milyon hanenin ekonomik durumunu kolayca öğrenebiliyoruz. Teknik ve bilimsel verilere ulaşabiliyoruz. Bu bilgilerle 40 yaşını geçmemiş, sosyal güvencesi olmayan ve normal yollarla bebek sahibi olamayan 2500 aile bundan faydalanacak. Bakanlık olarak da bizim için önemli bir tecrübe olacak.
Milletvekiliğim döneminde en çok yardım istenen konu bebek sahibi olamayan ailelerdi. Şu anda bu destek SGK tarafından sağlanıyor
Ancak halen bu kapsama giremeyen ve bebek sahibi olamayan vatandaşlar var. Hakikaten tıbbi nedenlerden dolayı bebek sevgisini
yaşayamayanlara bu desteği vermek gerektiğini düşünüyorum. Mehmet Ali Bey ve Acıbadem Sağlık Grubuʹna teşekkür ediyorum.Protokolde yer aldığı gibi Ulaştırma ve tedavi gördüğü sürece konaklamayı da Bakanlık olarak biz karşılayacağız.Mehmet Ali Beyʹin belirttiğine göre bu projenin bütçesi 15 milyon olacak. Çocuk sahibi olamayan, ihtiyaç sahibi ailelere hayırlı olsun.Çocuk sahibi olamayan ve talepte bulunan ailelerin sayısına ilişkin bilgileri bayramdan sonra paylaşabileceğimizi düşünüyorum.Projeden 23-39 yaş arası, hiçbir sosyal güvencesi olmayan aileler yararlanabilecek. Ailelere devletimiz sosyal devlet olarak destek verecek. Ayrıca babaların iş bulması, çalışması gibi konularda da destek vereceğiz.
Gözden Kaçmasın
KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Bakan Göktaş'tan Hakkari'de şehit aileleri ve gazilerle vefa buluşması

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Kocaeli Vali Koşusunun Galibi “Taşkent” Oldu

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak






