haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
19 Mayıs 2026 - 12:55

Evler boşaltıldı. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş bölgede

Evler boşaltıldı

Evler boşaltıldı. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş bölgede

Vali İlhami Aktaş, İzmit İlçesi Topçular Mahallesi’nde yapılan inşaat kazısı çalışması sonrasında meydana gelen toprak kayması sebebiyle meydana gelen toprak kayması alanında incelemelerde bulundu.
 İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan ve yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali İlhami Aktaş, toprak kaymasından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu.Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir inşaatın temel kazısı sırasında meydana gelen toprak kaymasının ardından 5 bina tedbir amacıyla tahliye edilirken, evlerinden çıkarılan 56 vatandaş mağduriyet yaşadı. İzmit Belediyesi yetkililerine tepki gösteren bir ev sahibi, "Gördüğünüz gibi şu an 56 kişi sokakta. Bu işler hep böyle. İnsanlar ya ölecek ya yaralanacak, ondan sonra yetkililer buraya geliyor" dedi.
Olay, dün saat 14.30 sıralarında Topçular Mahallesi Özdil Sokak'ta yürütülen bir inşaatın temel kazısı sırasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, temel kazısı yapılan alanda toprak kayması yaşandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık, polis ve İzmit Belediyesi ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler güvenlik şeridi çekerek çevrede önlem aldı. Toprak kayması sebebiyle risk oluşturabileceği değerlendirilen, kat sayıları 2 ile 3 arasında değişen 5 bina tedbir amacıyla tahliye edildi.
Evlerinden çıkarılan 56 vatandaş, geceyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait konukevlerinde ya da yakınlarının yanında geçirmek zorunda kaldı. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
Ayrıca, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Cem Güler de bölgede incelemelerde bulundu.
Yetkililer, olayın ikinci gününde bölgede çalışma yaparak toprak kaymasına karşı kaya ve brandayla önlem aldı.