Haber Pi
Haber Pi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Diğer
Bizi Takip Edin
03 Eylül 2020 - 09:15 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:04 G: 03 Eylül 2022 - 16:04

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş o kararı lanetledi

0 Okunma 0 Paylaşım
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş o kararı lanetledi

ADALET BORA/ haberpi- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Peygamber efendimize yönelik düşmanlığıyla bilinen ve yeniden hakaret dolu kariktürleri yayınlam kararı alan Charlie Hebdo sert tepki gösterdi. Kararı lanetledi
Erbaş yaptığı açıklamada; Fransa’da İslam dinine ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)‘e yönelik hakaret dolu karikatürleri yeniden yayınlama kararı alan Charlie Hebdo dergisinin aldığı bu karar hadsizce ve düşmanca tutumun tekrar ayyuka çıktığının göstergesi olmuştur.
Müslümanları rencide edici karikatürler yayınlayarak, kutsallarımıza hakaret etmek, öfke ve nefreti artırmaya yönelik provokatif bir eylem olmakla birlikte, toplumsal barışa vurulan bir darbedir. Bu karar hiçbir şekilde basın ve ifade özgürlüğü ile gerekçelendirilemez.
Hastalıklı bir zihin yapısıyla gösterilen bu saldırgan tutumu şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.'dedi