20 Eylül 2016 - 17:58 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Devredildi! Kapış kapış alınıyor
TMSF`ye devrinin ardından hisseleri fırladı!
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na devredildikten sonra güçlü alımların görüldüğü Koza-İpek hisselerinde yükseliş sürerken, hisselerin ay başından beri kaydettiği prim yüzde 50`yi buldu.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuʹna (TMSF) devredildikten sonra güçlü alımların görüldüğü Koza-İpek hisselerinde yükseliş sürerken, hisselerin ay başından beri kaydettiği prim yüzde 50ʹyi buldu.
Koza-İpek grubu hisselerinden Koza Madencilik bu sabah ilk seansı yüzde 14.29 yükselişle tamamlarken; İpek Doğal Enerji yüzde 15.56, Koza Altın ise yüzde 6.04 yükseldi. BIST 100 endeksi ise yüzde 1.33 yükselişle 77,032 puan oldu.
"FETÖ"ye para aktarılmasını sağladıkları iddiası ile Ekim ayında Koza-İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmıştı. Atamanın ardından grup hisselerinde sert satışlar görülmüş, hisselerdeki kayıplar yüzde 70ʹe ulaşmıştı.
Koza-İpek şirketleri 1 Eylülʹde yayınlanan KHK ile ise TMSFʹye devredilmişti. Buna göre, TMSF, şirketlerin varlıklarının satılmasına veya bu şirketlerin feshine karar verebilecek.
REUTERS
Gözden Kaçmasın
Büyükakın: Kocaeli olarak mutluyuz, gururluyuz
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Dev operasyonda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi

Milletvekili Kanko'dan hükümete faiz ve borç tepkisi

Darıca belediyesi ile İMES'ten önemli işbirliği

Mehmet Ali Kâğıtçı’nın arşivi koruma altına alınıyor

Derince Belediye Başkanı Gökçe’den Zabıta Teşkilatına Teşekkür







