25 Temmuz 2014 - 04:32 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
Deniz Seki kararı açılandı!
Seki’nin tek umudu artık AYM
Eski özel yetkili mahkemelerden İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen uyuşturucu davasında yargılanan şarkıcı Deniz Seki, “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay da bu cezayı onamıştı. İnfaz Kanunu kapsamında 3.5 yıl daha cezaevinde yatması gereken Seki için mahkeme 30 Mayıs günü yakalama kararı çıkarmış ancak Seki teslim olmamıştı.
Ceza ertelemesine engel yok
Savcılığa sağlık raporu sunarak 5275 Sayılı Kanun’un 16. maddesinde yer alan “Hapis cezasının infazının hastalık nedeniyle ertelenmesi” hükmü kapsamında infazının ertelenmesini istemişti. Kadınsal bir hastalık nedeniyle kanser riskinin bulunduğu yönünde tespitler yer alan rapor da savcılık tarafından incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.
Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor savcılığa ulaştı. Raporda, Seki’nin cezaevi şartlarında kalmasının sağlığı yönünden engel bir durum teşkil etmediği belirtildi. Bu rapor üzerine de İnfaz Savcılığı, Seki’nin infazın ertelenmesi talebini reddetti. Bu kararla birlikte cezaevine girmeden önce tedavi olmasının da yolu kapanmış olan şarkıcı Deniz Seki’nin tek umudu ise Anayasa Mahkemesi’nden gelecek kararda.
damlagüler/milliyet.com.tr
İlginizi Çekebilir

Alışan Lojistik'ten büyük başarı. EcoVadis puanı 72’ye yükseldi

Mehmet Ali Kâğıtçı’nın arşivi koruma altına alınıyor

Derince Belediye Başkanı Gökçe’den Zabıta Teşkilatına Teşekkür

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

Büyükakın: Kocaeli olarak mutluyuz, gururluyuz
Trend Haberler
Milletvekili Tipioğlu ile Başkan Kaya gönüllere dokundu

Kocaeli'de yakalandı

Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yavuz'un acı kaybı

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in mutlu günü

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek
Son Haberler
Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı