15 Ağustos 2011 - 10:35 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
DAVAYI KAZANDILAR MI?
Tek amacımız para, Ağrı peşinat olabilir"
Ermenilere Los Angeles Mahkemesiʹnden iyi haber...1915 trajik olaylarında ölen Ermenilerʹin yakınlarını temsilen açılan davada, o dönemde Adana çevresinde yaşayan Ermenilerʹin topraklarının gasp edildiği öne sürülerek tazminat talep ediliyor. Bu toprakların bir bölümü üzerinde ise halen İncirlik Hava Üssü bulunuyor. Dava, ABDʹde Ermenilerin en yoğun yaşadığı bölgelerden biri olan Los Angelesʹtaki Bölge Mahkemesiʹne, eşi de davacılar arasında yer alan Avukat Vartkes Yeghiayan tarafından açılmıştı.
63 MİLYON DOLAR İSTİYORLAR
1915 olaylarında dedelerinin mülklerini kaybettiğini iddia eden Ermeni davacılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Merkez Bankası ve Ziraat Bankasıʹna karşı açtığı davada, Adanaʹda,İncirlik üssü de dahil olmak üzere, dedelerine ait toplamda 49,5 hektar olduğunu savundukları topraklar için 63 milyon 900 bin dolarlık tazminat talebinde bulunuyor.
Davacıları California Eyaletiʹndeki üç hukuk firması temsil ediyor. 1915 olaylarında el konulduğunu öne sürdükleri arazilerin tapularına sahip olduklarını ileri süren davacılar, Türkiyeʹnin İncirlik Üssüʹnü ABDʹnin kullanımına açarak topraktan kar sağladığını savunuyorlar.
Son Alınan karar ile, davacılar, geçen sekiz ayda davayla ilgili belgeleri ve duyuruları davalılara ilettiğini mahkemeye onaylatmış oldu.
TEK AMACIMIZ PARA
Amerikalı Ermenilerin ABDʹde Türkiye Merkez Bankası ile Ziraat Bankasıʹna karşı açtığı davanın avukatlarından Ermeni asıllı Mark Geragos, arkadaşımız Daphne Barakʹa konuşmuştu. Kendisini Amerikalı bir Ermeni olarak tanımlayan 53 yaşındaki Geragos, "Yıllarca davalar açtık. İnsanlar neden araziler ve mülkler hakkında dava açmadığımızı soruyordu. Ancak bunun için binlerce elkonulan mülklerin, arazilerin tapusuna ihtiyacımız vardı. Çünkü bunlar Türk devleti tarafından Ermenilerin elinden alındı. Tüm davalar para için. Ama aynı zamanda kurbanları onore etme de var. Türkiye akıllı olsa topraklarının bir kısmını, Ermenistanʹa verirdi. Ağrı Dağı iyi bir peşinat olabilirdi. Bundan sonra tazminatlar konusunu getirirdik masaya. Bir dünya devleti olmak istiyorlar ve bunu yapmanın yolu da buradan geçiyor. Türkiye akıllıysa yapması gereken bizimle masaya oturmaktır" demişti.
İlginizi Çekebilir

Milletvekili Kanko'dan hükümete faiz ve borç tepkisi

Derince Belediye Başkanı Gökçe’den Zabıta Teşkilatına Teşekkür

Mehmet Ali Kâğıtçı’nın arşivi koruma altına alınıyor

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi
Trend Haberler
Milletvekili Tipioğlu ile Başkan Kaya gönüllere dokundu

Kocaeli'de yakalandı

Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yavuz'un acı kaybı

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in mutlu günü

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek
Son Haberler
Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı