01 Mayıs 2019 - 08:14 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Çocuklar için uyardı
Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Yüksel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 11. ‘sini düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Çocukluk Çağında Obezite” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Uzman Dr. Yüksel, şekerli ve paketli gıdaların obezitenin artışında en önemli faktörlerden olduğunu söyledi.
DÜNYA ÇAPINDA ARTIŞ GÖSTERİYOR
Uzman Dr. Yüksel söyleşiye obezitenin tarifini yaparak başladı. Vücutta artmış yağ miktarı olarak tanımlanan obezitenin, ırk, yaş, cinsiyete göre değişiklik gösterdiğini anlatan Yüksel, çocuk ve ergenlerde bu rahatsızlığın dünya çapında artış gösterdiğini anlattı.
ÇOCUKLAR HAREKET ETMİYOR
Yüksel bu artışın en önemli sebebini ise, gelişen teknoloji ile birlikte çocukların hareketliliklerin kısıtlanması olarak belirledi. Uzman Dr. Ayşegül Yüksel, “Çocuklar boş zamanlarını park bahçelerde oynayarak geçirmek yerine televizyon veya bilgisayar başında geçirmeyi tercih ediyor. Günümüzde yanlış beslenme alışkanlıklarının kazanılması ile fast food tarzı beslenme hızla artıyor. Hazır gıda tüketiminde artış, vitamin ve posa yönünden zayıf beslenme, televizyon karşısında beslenme ile kalori alım dengesi bozuluyor dedi.
Çocuklarınıza şekerli ve paketli gıdalar yedirmeyin
Obezite tehdidi yaşayan çocukların yaşam değişikliği yapması gerektiğine dikkat çeken Uzman Dr. Yüksel, “Günümüzde çocuklar yürümüyor, servisle okula gidip geliyorlar. Bilgisayar başında ve fast food ile besleniyorlar. Bunun değişmesi kesinlikle şart. Çocukları motive ederek sağlıklı bir yaşam biçimine yönlendirmeliyiz” dedi.
Gözden Kaçmasın
Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş'tan yeni bir hizmet daha

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Offroad Tutkunları Mühye’de Buluşacak

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek






