02 Şubat 2019 - 17:58 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Binlerce personel alınacak
Diyanet İşleri Başkanlığınca, sözleşmeli Kuran kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım pozisyonlarına 9 bin 500 personel alınacak.
Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 3 bin Kuran kursu öğreticisi, 6 bin imam hatip ve 500 müezzin kayyım olmak üzere 9 bin 500 sözleşmeli personel alınacak.
2018 KPSS puan sırası esas alınarak alım yapılacak boş kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak.
Başvuru yapacakların, 2018 KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekecek.
Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 7-15 Şubatʹta "https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/" internet adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B sözleşmeli alımı sınav başvuru formunu dolduracak.
Gözden Kaçmasın
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY KOCAELİ’YE GELİYOR
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı






