18 Ağustos 2014 - 01:40 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
Bedelli Askerlikte 1 iyi 1 kötü haber!
Bedelli askerlik konusunda hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında çift taraflı çalışma yürütüleceği öğrenildi.
Buna göre önce TSK, mevcut kadrosunun ne kadar erbaş ve er boşluğunu kaldıracağını hükümete bildirecek. Hükümet de buna uygun olarak bedelli askerlikte kriter olacak yaş ve ücreti belirleyecek. Kulislerde, çıkarılacak bedelli yasasının ‘28 yaş-20 bin TL bedel’ kriterlerini içereceği, bedelin daha aşağıya inmeyeceği ama yaş konusunda esneme olabileceği ileri sürülüyor. TSK’nın bedelli askerlik konusundaki tek kırmızı çizgisi ise görev boşluğu. Kışlalarda erbaş ve erlerin yaptıkları görevlerde boşluk olmaması için TSK, yaşın ve ücretin düşük olmamasını istiyor.
TSK, bölge ülkelerindeki krizlerden dolayı da personel yapısında zafiyete yol açacak bir bedelli askerliğin gündeme gelmesine sıcak bakmıyor.
Hürriyet
Gözden Kaçmasın
Üsküdar belediyesinin yeni adresi belli oldu
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Alışan Lojistik'ten büyük başarı. EcoVadis puanı 72’ye yükseldi

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK







