22 Ağustos 2017 - 05:51 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Barzaniʹden sürpriz Türkiye açıklaması
Kuzey Irak Bölgesel yönetimi başkanı Mesud Barzaniʹden özerklik refendum çalışması öncesi Türkiye ile ilgili sürpriz açıklama geldi
Suudi Arabistan’da yayımlanan Okaz gazetesine röportaj veren Barzani, ABD Dışişileri Bakanı Rex Tillerson’ın referandumu "erteleme talebiyle ilgili “Referandumun ertelenmesine razı değiliz. Ancak iki tarafın daha iyi bir geleceğe ulaşabilmesi için Bağdat’la diyaloğa girilmesine razıyız” dedi.
TÜRKİYE İÇİN GÜVEN KAYNAĞIYIZ
Barzani Türkiye ilgili açıklamasında ise “Geride kalan 25 yılda Türkiye için güven kaynağı olduğumuzu gösterdik.Gelecekte de böyle olacağız. Türkiye ile büyük çıkarlarımız var. Referandum doğal hakkımızdır ve Türkiye ile İran Kürtleriyle ilgili değildir. Onlar, sorunlarını içinde yaşadıkları devletlerin hükümetleriyle diyalog yoluyla çözmeli. Biz de bu hükümetlere her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. (Rudaw)
Gözden Kaçmasın
Başkan Ömeroğlu: Dilovası eğitimle yükselecek
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Milletvekili Kanko'dan hükümete faiz ve borç tepkisi

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

Alışan Lojistik'ten büyük başarı. EcoVadis puanı 72’ye yükseldi

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz







