Haber Pi
Haber Pi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Diğer
Bizi Takip Edin
07 Şubat 2026 - 07:30 - Güncellenme: 07 Şubat 2026 - 07:35 G: 07 Şubat 2026 - 07:35

Bakanlıktan o ürünlere sıkı denetim

Bakanlıktan o ürünlere sıkı denetim

0 Okunma 0 Paylaşım
Bakanlıktan o ürünlere sıkı denetim

HABERPİ- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerinin artırılacağını açıkladı.
Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için; un ve unlu ürünler, ekmek, pasta ve tatlılar, et ve süt ürünleri ile yumurta başta olmak üzere tüm gıdalar, ekiplerimiz tarafından daha sık denetlenecek" ifadelerini kullandı.

Gıda üreten, depolayan, dağıtan ve satan tüm işletmelerin il ve ilçe müdürlükleri tarafından eş zamanlı olarak kontrol edileceğinin altını çizen Yumaklı, “Marketler, fırınlar, pastaneler ve toplu tüketim yerleri de bu kapsamda denetlenecek" diye konuştu.

Denetimlerde hijyen, saklama koşulları, son kullanma tarihleri ve ürün kayıtlarının Ticaret Bakanlığı ekipleriyle birlikte eş zamanlı olarak kapsamlı şekilde inceleneceğini vurgulayan Bakan Yumaklı, “Kurallara uymayan işletmelere gerekli cezalar uygulanacak" değerlendirmesinde bulundu. Bakan Yumaklı, Ramazan ayı öncesi ve süresince sofralarımıza gelen tüm ürünlerin güvenilir ve mevzuata uygun olması için çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.