19 Kasım 2018 - 11:27 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:03
G: 03 Eylül 2022 - 16:03
Bakanʹdan öğrencilere maaş müjdesi!
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Meslek liseleri turizm kolejlerine dönüşecek. Burada okuyan öğrencilere maaş verilecek.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, turizm liselerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, "Hazırlıktan itibaren öğrenciye ödeme yapılacak. Hazırlıkta stajyer maaşı ile başlayacak. Hazırlıkta stajyer maaşı, lise 1ʹde stajyer maaşı çarpı 1.25 ve bu şekilde arttırılarak devam edecek" dedi.
CNN Türkʹte yayınlanan bir programına konuk olan Ersoy, "Turizm benimle başlamış bir şey değil. 80’li yıllarda rahmet Özalʹla başlamış bir hareket ve çok başarılı olmuş bir hareket. Ben de tam bu bağlamda yeni bir hareketin olmasını düşündüm. Şimdi bir değişiklik vakti. Nitelikli turiste yoğunlaşmak lazım" dedi.
Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öğrenciler 20 Nisan 20 Ekim tarihinden eğitimini anlaşılan okullarda yapacak. İş birliği yapacak oteller öğrencilerin kalacağı lojmanlardan eğitim alacağı yerlere kadar destek verecek.
Bu konuda görüş birliğine varıldı ve protokol imzalandı. 76 tane lise var 10 tane ile başlıyoruz bu meslek liseleri turizm kolejlerine dönüştüreceğiz. Bu durumu öğrenciler için de cazip hale getirmek için ödeme yapılacak. Hazırlıktan itibaren öğrenciye ödeme yapılacak. Hazırlıkta stajyer maaşı ile başlayacak. Hazırlıkta stajyer maaşı lise 1’de stajyer maaşı çarpı 1.25 ve bu şekilde arttırılarak devam edecek."
Gözden Kaçmasın
Büyükakın: Kocaeli olarak mutluyuz, gururluyuz
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Genelkurmay Başkanlığında önemli görüşme

Dev operasyonda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi

Milletvekili Kanko'dan hükümete faiz ve borç tepkisi

Bakan Bolat'tan Kadın kooperatiflerine destek müjdesi

Milletvekili Tipioğlu'ndan Kent Konseyi Başkanı Yalçın'a ziyaret
Trend Haberler
Milletvekili Tipioğlu ile Başkan Kaya gönüllere dokundu

Kocaeli'de yakalandı

Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yavuz'un acı kaybı

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in mutlu günü

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek
Son Haberler
Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı