haberpi
haberpi
Açık
Afyonkarahisar · 15°C
Bizi Takip Edin
03 Nisan 2026 - 17:35

Bakan Kacır, Bilişim Vadisinde 42 Türkiye Mezuniyet Törenine katıldı

Bakan Kacır, Bilişim Vadisinde 42 Türkiye Mezuniyet Törenine katıldı

Bakan Kacır, Bilişim Vadisinde 42 Türkiye Mezuniyet Törenine katıldı

HABERPİ- Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan 42 Türkiye ilk mezunlarını verdi. 407 öğrenci bugün gerçekleşen törenle keplerini havaya atarak mezun oldular.. Türkiye’de yeni yazılımcıların geliştirilmesi ve yetiştirilmesi için Gebze Bilişim Vadisi bünyesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde kurulan 42 Türkiye’nin ilk Mezuniyet Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımlarıyla gerçekleşti.
 
Gebze Bilişim Vadisinde düzenlenen mezuniyet törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın yanısıra Kocaeli Valisi İlhami Aktaş AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü İlker Murat Ar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Sadullah Uzun, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Soba, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, MARTEK Genel Müdürü Mehmet Ali Okur, Kocaeli İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hüseyin Sınırcı, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, 42 Türkiye Direktörü Osman Melih Gökçe, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ziya Taşkent, siyasi parti temsilcileri, 42 Türkiye öğrencileri ve aileleri katıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Tarihin en derin kırılma anına tanıklık ediyoruz. Teknoloji artık hayatımızı kolaylaştıran bir argüman olmanın ötesine geçerek ekonomiden sosyal yaşama üretimden diplomasiye adeta tüm alanlara yön veriyor. Ülkelerin kalkınmasından günden güne daha önemli yıldan yıla daha büyük rol üstleniyor. Ülkemizi dünya sahnesinde hakkettiği konuma taşımak ve tam bağımsız Türkiye'yi inşaa etmek için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz. Cumhubaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizi teknoloji üretiminde ülkemizi yetkinlik düzeyine taşıdık' dedi 
Bakan Kacır, "Eğitim süreci boyunca teorik birikimlerini gerçek dünya deneyimiyle taçlandıran gençlerimiz, zorunlu staj programları sayesinde henüz mezun olmadan sektörün mutfağına girme imkanı elde ediyor. Kuruluşundan bu yana yoğun ilgi gören okullarımıza bugüne kadar 98 bin 575 arkadaşımız başvurdu. Çevrim içi testi geçen, ardından da 4 haftalık yoğun havuz eğitiminde başarı elde eden 2 bin 124 aday okullarımıza kayıt yaptırdı. Bugün de temel müfredat eğitimini tamamlayan 407 öğrencimizin başarısını kutlamak üzere bir aradayız."dedi.
ResimResimResimResim