05 Temmuz 2015 - 14:32 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:02
G: 03 Eylül 2022 - 16:02
Bahçeliʹden flaş karar!
MHP, TBMM Başkanvekilliği için iki dönemdir bu görevde bulunan Meral Akşener’in yerine eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ı bildirmeye hazırlanıyor. Aydın’a görevi tebliğ eden Bahçeli’nin bu tercihinin arka planında başka bir düşüncenin yattığı belirtiliyor.
Bahçeli, bu tercihiyle Ak Parti hükümeti döneminde Yüce Divan’a gönderilen ve aklanarak dönen bir ismi TBMM Başkanlık Divanı’na getirmiş olacak.
Bahçeli’nin AK Parti’ye “Bizim bakanımızı siz Yüce Divan’a gönderdiniz, aklandı geldi. Siz de 17-25 Aralık yolsuzluk iddialarında adı geçen 4 eski bakanı Yüce Divan’a gönderin, aklansınlar gelsinler” mesajını vereceği belirtiliyor.
Bahçeli’nin, aynı dönemde Yüce Divan’a gönderilen eski ANAP’lı bakan Zeki Çakan’ın da bu dönem MHP’den seçildiğine işaret ettiği, “Bizde 2 isim Yüce Divan’dan aklandı ve geldi. İlle, AKP’yi harekete geçirmek için bu sayıyı 4’e çıkarmamız, 2 kişi daha mı bulmamız gerekiyor” dediği kaydedildi.
KORAY AYDIN TBMM BAŞKANVEKİLİ OLUYOR
1955 Trabzon doğumlu Aydın, KTÜ Makina Mühendisliği Bölümü mezunu ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı. Marmara depremi sonrası deprem konutları ihalesine fesat karıştırmakla suçlandı, AK Parti döneminde Yüce Divan’a gönderildi. 216 yıl hapisle yargılandı. 2 yıl sonra 2007’de beraat etti. Evli ve 3 çocuk babası.
Habertürk
İlginizi Çekebilir

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki

Başkan Ömeroğlu: Dilovası eğitimle yükselecek

Gebze’nin ana merkezi baştan sona yenilendi

Milletvekili Tipioğlu'ndan Kent Konseyi Başkanı Yalçın'a ziyaret

Mehmet Ali Kâğıtçı’nın arşivi koruma altına alınıyor
Trend Haberler
Milletvekili Tipioğlu ile Başkan Kaya gönüllere dokundu

Kocaeli'de yakalandı

Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yavuz'un acı kaybı

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in mutlu günü

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek
Son Haberler
Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı