Numan Kurtulmuş Kocaeli'de muhtarla buluştu

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla düzenlenen Muhtarlar Günü Buluşması, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş’un teşrifi ve Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.
Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen buluşmaya Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Başkanı Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş ve Vali Seddar Yavuz ‘un yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri, Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr. Nuh Zafer Cantürk, Vali yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, İlçe Belediye Başkanları, 12 ilçemizden gelen muhtarlarımız ve STK temsilcilerimiz katıldı.
Muhtarlar Günü programı tüm muhtarlar adına Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Altıntaş tarafından yapılan konuşma ile başladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın selamlama konuşması yaptıktan sonra milletvekilleri adına Prof. Dr. Sadettin Hülagü konuşmasını gerçekleştirdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş’u şehrimizde ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek konuşmalarına başlayan Vali Seddar Yavuz: “Bir dönem birlikte çalıştığımız, kendisinden çok şey öğrendiğim, şimdi de Meclis Başkanı olarak görev yapan sayın büyüğümüzü şehrimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Zat-ı alinize şükranlarımı arz ediyorum. Böylesine güzel bir günde muhtarlarımızı onurlandırmanız vesilesiyle ayrıca şükranlarımı arz ediyorum. Değerli muhtarlarımız hepinizin bildiği gibi sizler devletimiz adına görev yapan, devletimizin gören gözü, işiten kulağı ve dokunan şefkat eli olarak her daim bizim en yakın çalışma arkadaşlarımız oldunuz. Bunu 34 senedir devlete hizmet eden birisi olarak söylüyorum, her gittiğimiz yerde sizlerle birlikte gönül bağı içerisinde çalışıyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde özellikle muhtarlık kurumunun itibarı ve dikkate alınması hususunda emir ve talimatlarıyla sizler sosyal güvenlik sistemi dahil olmak üzere bir çok alanda düne göre çok daha iyi imkanlara sahip oldunuz. Bu vesileyle daha fazla saygı ve ilgi görmeye başladınız. İşte bizim vizyonumuz olan “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” vizyonuyla işbirliği içerisinde çok daha güzel günleri hep beraber göreceğimize inanıyorum.’’ 
‘’İnsanlık Vicdanının Bir Kez Daha Kıyama Kalkmasını Bekliyoruz’’
Vali Seddar Yavuz, Filistin’de yaşanan insanlık dramına ve zorbalığa değinerek devam ettiği konuşmalarında: “Gerçekten hepimiz çok üzgünüz. Çünkü masum sivillerin katledildiği acı bir dönemden geçiyoruz. Neredeyse Osmanlı’nın o bölgeden çıkışından bu yana kan ve gözyaşı hiç bitmedi. Maalesef de hiç bitmeyecek gibi görünüyor. İnsanlık vicdanını kanatan ve gerçekten insanlık öldü mü dedirtecek kadar vahşi ve alçakça katliamların devam ettiği günlerde insanlık vicdanının bir kez daha kıyama kalkmasını hep beraber bekliyoruz. Bunu bir inanç vesilesi olarak değil insan olmanın gereği olarak tüm dünyadan beklediğimizi bu kürsüden bir kez daha ifade etmek istiyorum. ‘’ diyerek salonda hazır olan muhtarlar nezdinde tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. 
Salonda bulunanları selamlayarak konuşmalarına başlayan TBMM Başkanı Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş, muhtarlık müessesesinin, milletin muhtar kavramına yüklediği değerler dolayısıyla fevkalade önemli olduğunu söyledi.
Türkiye'de özellikle son yıllarda muhtarlık müessesesine büyük önem verildiğini, itibarının artırıldığını, özlük haklarının geliştirildiğini ve bugün muhtarlığın, Türkiye demokrasisinin önemli kurumlarından birisi haline geldiğini ifade eden Sayın Kurtulmuş, muhtarlara çalışmalarında başarılar diledi.
Özellikle son dönemlerde kadın muhtarların sayısının artmasından duyduğu memnuniyeti belirtip, Kocaeli'nin Türkiye'nin önemli illerinden olduğunu ifade eden Sayın Kurtulmuş, böylesine büyük bir ilde görev yapan vali, milletvekilleri, belediye başkanları başta olmak üzere kamu görevlilerine, muhtarlara ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine başarılar diledi.
Türkiye'nin önemli bir döneme girdiğini dile getiren Sayın Kurtulmuş, cumhuriyetin ilk asrının 29 Ekim'de geride bırakılacağını ve cumhuriyetin ikinci asrının kapısının açılacağını belirterek, şöyle devam etti: “Cumhuriyetin ilk asrında nice zorluklardan geçtik, nice yokluklardan, nice yoksulluklardan geçtik. İki büyük küresel savaş gördük. Bölgemizde fevkalade büyük sıkıntılara muhatap olduk, onların etkisinde kaldık. Ayrıca Türkiye'nin kalkınma mücadelesini sürdürürken diğer taraftan Türkiye'de demokrasi mücadelesini de verdik.
Geçtiğimiz asırda beş kere önü darbelerle kesilmiş, sayısız darbe tehditleriyle yolu kesilmeye çalışılmış bir milletin evlatlarıyız. Bunların her birisinde sabırla, metanetle ama milli şuurla mücadele ederek yolumuzu açtık. Milletin egemenliğinden başka hiçbir egemenliğe eyvallah etmedik. Bu millete giydirilmeye çalışılan bütün dar elbiseleri yırtıp bir kenara attık. Türkiye'de hem ekonominin gelişmesi hem demokrasinin gelişmesi hem toplumsal dokumuzun kuvvetlenmesi bakımından olağanüstü adımlar attık.”
“Türkiye, Önümüzdeki Süreçte Dünyadaki Birçok Gelişmeye Öncülük Yapacak”
“Bize durmak yakışmaz. Bize herhangi bir hedefe ulaştıktan sonra, 'Tamam, bu oldu.' diyerek yerimizde saymak hiç yakışmaz.” diyen Sayın Kurtulmuş, şimdi Türkiye'nin önünde milli bir hedef olan Türkiye Yüzyılı'nın yeni bir ufuk, yeni bir amaç olarak bulunduğunu aktardı.
Bölgedeki ve dünyadaki gelişmelerin, Türkiye'nin önündeki hedeflerin çok sağlam ve çok sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini zorunlu kıldığına dikkati çeken Sayın Kurtulmuş: “Türkiye'nin iki ayağı da yere çok sağlam basan bir anlayışla yoluna devam etmesi lazım. Türkiye, önümüzdeki süreçte dünyadaki birçok gelişmeye öncülük yapacak. Sadece 85 milyonun sözcüsü değil, yer yüzündeki mazlum ve mağdur milletlerin de sözcüsü olacak, hakkaniyeti, adaleti, hakikati, vicdanı ve insanlığı yer kürede yayacak büyük bir atılımın içerisinde olmalıdır. Bunun için diyoruz ki önümüzdeki asrı, sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye Yüzyılı yapmak için her birimiz canla başla çalışacağız." şeklinde konuştu.
“85 Milyona Sahip Çıkan Bir Türkiye'nin Kurulabilmesi İçin Gayret Sarf Edeceğiz”
Sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye'nin ilk şartında "toplumsal yapısının sağlam olması"nın yer aldığını dile getiren Sayın Kurtulmuş: “Farklılıklarımızı bir zengin aracı olarak gören bir Türkiye. Ötekileştirmeyen, ayrıştırmayan, kenara itmeyen, değersizleştirmeyen bir anlayışla toplumun 85 milyonuna sahip çıkan bir Türkiye'nin kurulabilmesi, böyle bir anlayışın hakim olabilmesi için gayret sarf edeceğiz.” dedi.
Sağlam toplumsal yapının olmazsa olmaz koşullarından birisinin güçlü bir aile yapısı olduğunu aktaran Sayın Kurtulmuş: “Aileyi bozmaya çalışan bazı şer odaklarının, aile değerlerini ortadan kaldırmaya çalışan bazı sapkın fikirlerin Türk toplumunun içerisinde de yaygınlaştırılmaya çalışıldığını biliyoruz. Bunlara müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.
TBMM Başkanı Sayın Kurtulmuş, reformlar konusunda da geri durmayacaklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemde, 12 Eylül döneminin bu ülkenin başına musallat kıldığı bu darbe anayasasından kurtularak özgürlükçü, insanı esas alan, kuşatıcı, katılımcı, siyasi partilerimizin birlikte çalışmasıyla yeni, milli bir anayasayla ümit ediyorum ki yol alacağız. Türkiye demokrasisinin standartları yüksek bir demokrasi haline getirilmesi, sivil toplumun daha güçlü bir hale getirilmesi de Türkiye'deki toplumsal yapının güçlenmesini sağlayacak önemli mekanizmalardan birisidir." ifadesini kullandı.
“Bu Bölgede Daha Fazla Çatışmayı, Kavgayı, Gürültüyü İstemiyoruz”
Güçlü ve büyük Türkiye idealinin bir diğer temel sütun ise "dış politikada etkin bir Türkiye'nin varlığı" olduğunu aktaran Sayın Kurtulmuş: “Türkiye, milli menfaatleri doğrultusunda Balkanlarda, Karadeniz'de, Kafkaslar'da, Orta Doğu'da, Doğu Akdeniz'de barış, esenlik, istikrar ve güvenden yanadır. Bu bölgede daha fazla çatışmayı, kavgayı, gürültüyü istemiyoruz. Bunun, Türkiye'nin milli menfaatlerine de uygun olmadığını biliyoruz. Onun için başta Orta Doğu'da vekalet savaşları olmak üzere, bu bölgedeki çatışmaların sonlandırılmasını milli bir hedef olarak ortaya koyuyoruz.” şeklinde konuştu.
“Gazze Meselesinde 85 Milyon Yekvücut Olduk”
Orta Doğu'da devam eden ateşin bir an evvel söndürülmesi için gayret sarf ettiklerini belirten Sayın Kurtulmuş: “Birileri zalime, katliam yapanlara sarılarak sırtlarını sıvazlarken, Türkiye bir yandan 85 milyonun hissiyatına tercüman olarak katliamcıya, insanlık dışı suç işleyenlere, Siyonist rejime yaptıklarını hatırlatıyor, aynı zamanda da acilen ateşkesin sağlanması ve Filistinli kardeşlerimize Gazze'de insani yardımların gönderilmesi için bütün gücünü seferber ediyor.” diye konuştu.
Sayın Kurtulmuş, milletin muazzam bir irfanının bulunduğunu, farklılıklara rağmen Gazze meselesinde 85 milyonun yekvücut olduğunu ifade ederek: “Zulme karşı 'Dur' demesini bilen, mazluma elini uzatan bir millet olmaktan iftihar ediyoruz. Şuna inanıyorum ki, arkasında kim olursa olsun, Orta Doğu'daki bu terör örgütlerine ya da artık bir terör devleti niteliği kazanmış olan İsrail'e kim arka çıkarsa çıksın, sonunda hakkaniyet kazanacak, sonunda insanlık kazanacak, sonunda insaf kazanacak ve inşallah Orta Doğu sükunete, selamete erecektir.” dedi.
Filistin'de açık, aleni savaş suçları işlendiğini ve bunların devam ettiğini belirten Sayın Kurtulmuş, bu insanlık suçlarının, yapanın yanına kar kalmayacağını vurguladı.
TBMM Başkanı Sayın Kurtulmuş, konuşmalarının devamında şunları kaydetti: “Türkiye cansiperane bir şekilde bu sorunu çözmek için gayret ederken, bazı ülkeler gayret ederken, kimileri ise bilgisayar başında savaş oyunu oynar gibi bu işi seyretmektedir.
 Böylesine insanlık dışı bir durum Gayretullah'a dokunur. Siz uçaklarınızla her bir Gazzelinin üstüne bir bomba atabilirsiniz. Her bir Gazzeli'yi hayattan koparabilirsiniz, böyle bir gücünüz var. Amerika da geldi, 'Ben de arkandayım.' diyor. Ama insanlığı öldüremezsiniz, insafı susturamazsınız, vicdanları yok edemezsiniz, insanların varlığını, geçmişini silemezsiniz.
Bugün dünyanın birçok yerinde insaf sahibi, Hristiyanlar, Yahudiler, başka dinlerden insanlar da Filistin davasına destek veriyor. Bugün Batı'daki büyük üniversitelerin kampüslerinin bir kısmında hem de gayrimüslim çoğunluklar bir araya gelerek Filistin davasına destek veriyor. Amerikan Senatosuna Siyonizm karşıtı Yahudiler gelerek bayraklarını açıyor, 'Şimdi ateşkesi sağlayın, Filistin'deki katliamı durdurun, bu insanlık suçunun biz ortağı değiliz' diyorlar.
Artık dünyanın vicdanı harekete geçmiştir. Hangi savaş makinelerinizi getirirseniz getirin, hangi uluslararası kuruluşlarınızı kullanırsanız kullanın, hangi iki yüzlü siyasetinizi dünyayı ikna etmek için devreye sokarsanız sokun, artık söz sırası insanlığa, vicdana, hakkaniyete gelmiştir. İnanıyorum ki hepimiz göreceğiz, öyle kağıt üzerinde mahallelere bölünmüş bir Filistin değil, tam manasıyla bağımsız, egemen, halkına ve hakkına sahip çıkan, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti eninde sonunda mutlaka ama mutlaka kurulacaktır." diyerek tüm muhtarların muhtarlar gününü kutladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş’un konuşmasının ardından "Muhtarlar AFAD Gönüllüsü Oluyor Projesi" kapsamında muhtarlara sertifikaları verilmesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekilmesi ile program sona erdi.