Sınırda umut nöbeti devam ediyor. Dünya'dan haber var

ADALET BORA/ ÖZEL HABER- İdlib saldırısından sonra Türkiye'nin sınır kapılarını açması ile Avrupa'ya gitmek isteyen Suriyelilerin sayısı her geçen gün artarken, Yunanistan'ın mültecilere yönelik insanlık dışı tutumu ise devam ediyor.. Yunanistana geçen mültecilerin kimlik ve paralarına el koyarak yeniden Türkiye'ye gönderen Yunanistan, ekonomik dar boğazını mültecilere geçit vermemek adına AB polisliğine soyunarak aşmak istiyor.. Durum böyle olunca da hem sınırı geçen mültecileri soyuyor hem de insanlık dışı muameleye tabi tutarak, döverek ve soyarak Türkiye'ye geri gönderiyor.. GEBZE'DEN UMUDA YOLCULUK
Gebze'den Umuda yolculuk için çıkan ve dün tüm Kocaeli ve Türkiye ile hikayesini paylaştığımız eşini Suriye savaşında şehit vermiş 5 çocuk annesi Dünya'nın Yunanistan'a geçmeyi başarmasına rağmen beş çocuğuyla parası ve kimliği alınarak yeniden Türkiye'ye gönderildiğini ve hepimizi derinden etkileyen yolculuğunu anlatmıştık. Dün gece yeniden umut yolculuğuna çıkan Dünya'nın ve beş minik yavrusunun izini sürdük.. Mültecilerle birlikte kalan ve onların olduğu bölgelere giren İranlı gazeteci meslektaşım Hâdî'nin yardımıyla bugün Edirne Pazarkule sınır kapısından göçmenlerin yoğunluklu olarak buluştuğu bölgeye geçtiğini öğrendiğim..  ..Umut yolcuların buluştuğu ve derme çatma naylon çadırların kurulduğu, ekmeğin, suyun, giysilerin, umudun paylaşıldığı bölgedeki yerini alan  Dünya ve beş çocuğundan ilk kareler bana ulaşırken mazlumların kanı ve masumların çaresizliği üzerinden para, saltanat, koltuk kazanan zalimlere bir kez daha lanet ederken, bölgedeki dramı anlatan çaresizliğin fotoğrafları hepimizin bir kez daha yüreğini burktu, ciğerimize saplanıp kaldı..
Gecenin soğuk ayazında ormanlık alanda yakılan ateşlerle ısınmaya çalışan çoğunluğu kadın ve çocukların yardımına ise yine Türkiye koşuyor.. Umutlu bekleyişlerini sürdürürken Avrupa Birliğine de seslenen mülteciler Yunanistan'a baskı yapıp kapıları bir an önce açmalarını istiyorlar..
PAZARKULE'DE TOPLANIYORLAR
Sınırda göçmenlerin en yoğun olarak toplandığı yer olan Pazarkule Sınır Kapısındaki umutlu bekleyiş sürerken, yarın Avrupa Birliğinin mültecilerin bir kısmını kabul edeceği iddiası ise umut yolculuğunu yeniden hareketlendirdi ve Yunanistan sınırındaki bekleyişi kalıcı hale getirdi.. Kadınlar ve çocuklar bölgeden ayrılmazken, erkeklerin zaman zaman şehir merkezine gidip ekmek, su ve çocukların ihtiyaçlarını alıp sınıra geri dönüyorlar..
YABANCI BASININ İLGİSİ BÜYÜK
Tüm dünyanın gözü Türkiye ve Yunanistan sınırında. Bu nedenle hem yerli hem de yabancı gazetecilerin bölgeye ilgisi büyük. Özellikle çocukların ve kadınların, yaşlıların yaşadığı drama dikkat çekerek Avrupa liderlerini bir an önce mültecilerin lehine karar almaya yönelik haberlerine öncelik veriyorlar..
TÜRKİYE KAPILARI KAPATACAK MI?
Türkiye'nin bir süre sonra sınır kapılarını kapatacağı iddiası da mültecilerin bölgede kararlı bir şekilde kalmasına neden oluyor. Geri dönmeyi bu yüzden düşünmüyorlar..Mülteciler arasında hızla yayılan bir başka iddia ise Türkiye'nin Avrupa Birliğiyle anlaştıktan sonra mültecileri İdlip ve Suriyeye geri göndereceği iddiası.. Ancak bu iddiaların kim ya da kimler tarafından ortaya atıldığına dair bir kaynak belirtilmiyor..
DÜNYA VE BEŞ ÇOCUĞU 
Ve elbette ki haberpi olarak bölgemizin de  mültecilere, Yunanistan'ın yaptığı insanlık dışı ve kabul edilemez tutumuna dikkat çektiğimiz canlı tanık olarak dinlediğimiz İdlib'li Dünya ve beş küçük çocuğunun derin ve yaralayıcı hikayesiyle gelişmeleri siz okurlarıma aktarmaya devam ederken, Suriyelilerin bu ülkeden nefret ederek değil şükran ve sonsuz minnet duygularını ileterek umut yolculuğuna çıktıklarını bir kez daha vurgulayarak Suriyeli düşmanlığının insanlığa düşmanlıkla eş değer olduğu inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum