Nail Çiler yeni projelerin müjdesini verdi. Gebze'nin il olması start verdi

ADALET BORA/ haberpi- Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Temmuz meclis toplantısında Gebze'nin il olması gerektiğini bir kez daha belirterek 'Gebze'nin Büyükşehirli il olmasını hep birlikte başaracağız' dedi ve yeni projelerini anlattı. 
Başkan Çiler; Aslımı. geldiğim yeri hiç bir zaman inkar etmedim.  Malazgirt kadim bir şehir. Hiç unutmayacağım. Geldiğim yeri de gideceğim yeri de bilirim. Bugün doğdumuz yer hepimiz ama gönül bağımızın olduğu doyduğumuz yer Gebze .. Kısmet olursa Gebze'nin büyükşehirli il olmasını istiyoruz. Peki Gebze ne kadar hazır. Bunu tartışacağız. Cuma günü muhtarlarla buluşacağız. Gebze'nin neden Büyükşehirli il olması gerektiğini anlatacağız..
Yaşadığım kente de ne kadar kaktı sağlayacağımı düşünüyorum. Gebze mutlaka büyükşehirli il olacak. O sene bu sene. Lütfen beraber ortak akılla hareket edelim. Ya sessiniz yada ses sizsiniz. Siz ses olmasanız kimse burayı il yapmaz. Biz yanlış bir yolda değiliz. Oturup bunu da tartışırız. Bunu hiç kimse siyasi bir tarafa çekmesin.Biz bileşenleri bir araya getireceğiz ve buna çok az kaldı..
15 TEMMUZ MESAJI
15 Temmuz gecesi cesaretleriyle kararlı bir tarih yazdılar. Milletimiz bu milleti bölmek isteyenlere dur dedi. Ve çanakkalede sakarya da malazgirtte ne cevap verdiyse 15 Temmuz'da aynı cevabı verdiler. MalumYapı şunu bilmelidir ki bu vatanın bir avuç toprağını vermeyecek aslanları var.  Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın diyor 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günün de kutuluyorum.
EKONOMİ 
Türk sanayisinin en büyük gelişmesine katkı sağlayan bir bölgede yaşıyoruz. İlk 500'de çok önemli firmalarımız var. Kocaeli de bile bu kadar bir sayı yok. Gebze Ticaret Odası olarak desteklerimizi arttırmaya çalışacağız..  
Esnaf sicili için harekete geçtik. Bir ay içinde bu sorunu çözeceğiz. Esnafımız artık ticaret sicili için İzmite gitmeyecek. 
YENİ PROJELER MÜJDESİ 
Üç projemiz: Mesleki Yeterlilik belgesi verilecek bir proje hayata geçiriyoruz,  24 alanda ustalık kazandırma projesi bu. Altı buçuk ay sürecek ve asgari ücretin yüzde ellisi verilecek..Bu bir hibe projesi. bir diğer projemiz ise İMES ve GOSB ile  protokol imzaladık. Gelişimin olmazsa olmazı kadın istihdamıdır. Kadının olmadığı yerde üretim ve bereket kalkınma olmaz. Biz yeni birprojeyi kadınlara özel kuluçka merkezi kuruyoruz. Kendi işini kurmak isteyen kurmuş işini büyütmek isteyen ve işlerini ulusal ve ulusallarası alanda tanıtmak isteyenlere destek olmayı hedefliyoruz. Gebze kadın girişimcileri bu alana alacağız etkin ve verimli bir kuluçka merkezi kuracağız. Bu projemiz  ABD 'den 75 Milyon hibe alıyoruz. Eylül ayında sonuçlanmasını bekliyoruz
Çayırova'da yeni bir proje başlatacağız. Evdeki kadınlara yönelik bir proje olacak. Hem kişisel gelişimine hem de üretimine katkı sağlayacağız. Bunun da ana sponsoru Gebze Ticaret Odası.. Mobil Aşevi bitti. İnşallah bu ay içinde lansmanını yapacağız. Bizim aşevi doğum yaptı. Sürpriz. O gün orada açıklayacağız. Gebze Ticaret Odası o projeye beş kuruş vermeyecek. Aşevimiz doğurdu . Üç kardeş geliyor.  ' dedi