Gebze'de cuma namazı heyecanı yaşandı

ADALET BORA/ özel haber- Gebzeliler bugün cuma namazı heyecanını yaşadılar..Coronavirüs salgını nedeniyle kapatılan camiler açıldı.  Özlem bitti. Vatandaşlar secaddelerini, kartonlarını alarak ve maskelerini takarak camilere koştular..
O heyecanlı ve güzel anlara bizde şahitlik ettik..

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar ise bugün cuma namazına gelemediler. Onlar için henüz sağlık riskleri sözkonusu olduğu için bu karar bir süre daha uygulanacak..
Türkiye, normalleşmenin ilk adımlarından biri cuma ve vakit namazlarının sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılmasıyla başlandı. Bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Gebze'de de müftülüğün belirlelediği cami ve alanlarda vatandaşlar coronavirüs nedeniyle uzun bir aradan sonra cemaatle birlikte cuma namazını kılmanın heyecanını yaşadılar.
 Gebze'nin sembol camisi Çoban Mustafa Paşa Camiinde de büyük heyecan yaşandı. Vatandaşlar güvenlik önlemleri altında ve sosyal mesafe kurları çerçevesinde sırayla camiye alındılar. Maskeler ve seccadelerle gelen vatandaşlar emniyet güçlerinin gözetimi altında Mustafa Paşa Camiine alındılar..
Uzun kuyrukların oluştuğu meydanda herkes büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı.Cami avlusunda cuma namazı belirlenen sosyal mesafe kurlları dahilinde kılındı ..
Camillerde bugünden itibaren sokağa yasağının olmadığı hafa içlerinde cuma namazları, öğle ve ikindi namazları için açık tutulacak. Camilerin açık alanlarında vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat ederek namazlarını kılabilecekler