BAŞKAN BÜYÜKAKIN'DAN GEBZE BÖLGESİNE SU HATTI MÜJDESİ

HP/ÖZELHABER 21 Ağustos 2019 tarihinde Gebze İnönü mahallesinde patlayan ana su borusu hattı nedeniyle Gebze 24 saate yakın bir süre susuz kalmış ve Gebzeliler bu arızanını giderilmesinin uzun saatler sürmesine isyan etmişti..
Aynı su borusu hattı üzerinde 13 Ağustos 2019 gecesi tekrar patlama meydana geldi ve Gebze'nin yanısıra Çayırova'da onlarca mahallesinde yine sular kesildi..

İSU'DAN YAPILAN GEBZE VE ÇAYIROVA'DA SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

"Gebze İlçesinde 1200 mm çapındaki ana isale hattı üzerinde arıza meydana gelmiştir. Arızanın tamir süresi 12 saat olarak öngörülmektedir. Akabinde bölgeye kademeli olarak su verilmeye başlanılacaktır. Ana isale hattı ve şebekenin dolması ile birlikte üst kotlardaki abonelerimize 24 saat içerisinde su ulaşabilecektir."

BAŞKAN BÜYÜKAKIN'DAN GEBZE BÖLGESİNE SU HATTI MÜJDESİ

Gebze Bölgesinde yaşanan bu su hattı patlaması sonrasında Genel Yayın Koordiantörümüz Cengiz Yücak'a özel açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın "Gebze'de bu söz konusu su hattımızda çok eski olması dolayısı sık sık arızalar ve patlamalar meydana geliyor.  Ne zaman arıza yapacağı kestirilemiyor ve sürekli tamir gerkiyor. Biz bu hattın tamamen yenilenmesi ve deplase edilmesi için proje çalışmalarımızı tamamlayıp önümüzdeki yılın yatırım programına koymuştuk. Lakin durumun aciliyeti ve Gebze bölgesindeki vatandaşlarımızın sürekli bu mağduriyeti yaşamaması için bu yatırımı hemen yapma kararı aldık. İSU'da ki yetkili arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdim, önümüzdeki yılı beklemeden, hazır olan yeni su hattı projesini hemen ihaleye çıkartarak en kısa süre içerisinde yeni hattın imalatına başlayacağız" dedi...