Artvinliler Prof. İsmail Barış'ı Diriliş kampında ağırladı

ADALET BORA- Doğrusunu isterseniz uzun bir zamandır böylesine keyifli bir konferansa katılmamıştım. Sade, içten, gülümseyen yüzler ve sorularla konuların birbirine çok yakıştığı konferansı oldu. Kocaeli Artvinliler kısa bir süre önce Profesör olan hemşerileri ve aynı zamanda geçmişte Gölcük belediye başkanlığı da yapan Barış'ı ağırladı.Konferansa Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Dernek Başkanları Mikail Kalyoncu, Hasan Basri Başbay, Gölcük Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken ile Diriliş Kampındaki Gölcüklü bayanlar katıldı..
Başkanlığını Mikail Kalyoncu'nun yaptığı kısa adı KARBAFED olan Kocaeli Kocaeli Artvin Batum Havalisi Federasyonuna bağlı dernekler arasında yer alan Gölcük İznikliler ve Batum Havalisi Derneği  Diriliş 3 Hüma Hatun Gençlik kampına katılan Gölcük'lü genç bayanlara yönellik kamp merkezinde düzenlediği  konferansa katılan Prof..İsmail Barış önemli açıklamalarda bulundu.Konferansta genç kadınların sorularını yanıtladı.
BAŞKANLAR PROF. BARIŞ'I KUTLADI
Gölcük İznikliler ve Batum Havalisi Derneği başkanı  Hasan Basri Başbay konferansın açış konuşmasında başta Prof. İsmail Barış olmak üzere tüm katılımcılara ve başkanlara teşekkür ederek bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu hemşerileri ve değerli büyükleri İsmail Barış'ın Profesör olmasını kutlayarak, hem Gölcük hemde Artvin için büyük bir onur ve gurur duyduklarını belirtti. Başkan Kalyoncu ayrıca bu etkinliği düzenleyen ve kıymetli misafirleri bir araya getiren Dernek Başkanı Hasan Basri Başbay'a emeklerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN SEZER'DEN TAM DESTEK
Konferansa katılan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'de Barış'ın Profesörlüğünü kutlayarak yaptığı açıklamada “Değerli hocamız sayın İsmail Barış beyin bulunduğu toplantıya katılmak onun tecrübelerinden faydalanmak benim için onurdur.STK’ların bu tarz çalışmalarını çok önemsiyorum bu nedenle .KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu’nun projesini çok olumlu buluyorum.İnşallah en kısa zamanda sonuçlandırır”dedi

PROF. BARIŞ: EN BÜYÜK TEHDİT DEİZM
Temel ahlak kurallarının gençlere anne ve babalar tarafından verilebileceğini  ve bunlarında yalan söylememek, haram yememek, çalmamak, faiz yememek olduğunu belirten Prof. Barış, özellikle anne babaların söyledikleri ile yaptıklarının aynı olması gerektiğini belirterek; Mevlananın da dediği gibi ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun. Aksi takdirde söyledikleriniz ile yaptıklarınız aynı değilse bu sefer çocuklar inanç noktasında çelişkiye düşüyor ve ne yazık ki bugün en büyük sorunlarımızdan biri olan DEİZM gençler arasında hızla yayılıyor. Bu da en çok dindar ailelerin çocuklarında görülüyor. Çünkü söyledikleri ile yaptıkları bir olmuyor.
PROF. BARIŞ: AK PARTİ GENÇLERİ VE KADINLARI ÖNEMSİYOR
Ak Partinin 20 yıllık iktidarında çok başarılı çalışmalara imza attığını belirten Prof. Barış, Ak Partinin iktidarda kalmasının en temel unuslarından birinin ise Kadınları ve gençleri önemseyen ve onlar ciddiye alarak projeler üreten bir siyasi parti olmasından kaynaklandığını belirtterek; 20 yıl iktidarda kalmak kolay değil. Bunu Ak Parti Genel Başkanı ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan zor olanı başaran bir lider. Allah kolaylık verir inşallah' dedi
PROF. BARIŞ KİMDİR? Aslen Artvinli olan Prof. Barış tüm Kocaelinin ama özellikle Gölcüklülerin yakından tanıdığı ve çok sevdiği bir isim. Gölcük belediye başkanlığı yapan ve daha sonra  Akademik kariyerine devam eden ve halen Üsküdar Üniversitesinde Öğretim Üyesi olan  Prof .İsmail Barış özellikle dezavantajlı gruplar ve gençlerle ilgili çalışmalarıyla dikkat çeken bir isim aynı zamanda.