18 Eylül 2013 - 15:54 - Güncellenme: 03 Eylül 2022 - 16:01
G: 03 Eylül 2022 - 16:01
AK Parti YSK’ya gidiyor
Yerel seçimlere 6.5 ay kala yol haritasını çizen AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuru hazırlığı yapıyor. Amaç seçim takviminin öne çekilmesi. Özellikle büyükşehirlerle ilgili yasa sonrası takvimin sıkışmasının önlenmesini isteyen parti yönetimi, YSK’dan daha geniş bir takvim hazırlanmasını isteyecek.
SEBEBİ BÜYÜKŞEHİR YASASI
Meclis tatile girmeden önce büyükşehirlerle ilgili düzenleme Mecliste yasalaştırılmıştı. Yasaya göre, 16 olan büyükşehir sayısı önce 29’a, ardından da 30’a yükselmişti. Yeni büyükşehirlerde ilk kez büyükşehir belediye başkanı seçilecek. Yasaya göre, artık belediye başkanlarının görev alanı “pergel düzenlemesi” olarak nitelenen coğrafi sınırlarla değil, ilin tamamını kapsıyor. Bu nedenle de belediye başkan adaylarının, propaganda çalışmalarını, kentin en ücra köşelerinde de yapmaları gerekiyor. Propagandanın, kışın en soğun günlerine rastlayacak olması ve çalışma alanının genişliği nedeniyle sıkıntılar yaşanabileceğinden endişe eden parti yönetimi, YSK’ya başvurarak, üç aylık takvimin daha öne çekilmesini talep edecek.
AYM KARARI BEKLENİLDİ
Başvuru için Anayasa Mahkemesi’ndeki sürecin tamamlanması beklenmişti. CHP’nin başvurusunun reddedilmesi AK Parti’yi harekete geçirdi.
SON SEÇİMDE TAKVİM 3 AYDI
YSK, 29 Mart 2009 yılında yapılan son yerel seçimlerin takvimini üç ay öncesinden başlatmıştı. 1 Ocak 2009’da, seçime katılabilecek siyasi partilerin YSK tarafından ilan edilmesiyle başlayan süreçte, bir buçuk ay sonra aday listeleri YSK’ya verilmişti. Yapılacak başvuru sonrası YSK’nın takvimi öne çekip çekmeyeceği ise merak konusu.(Aksam.com.tr)
Gözden Kaçmasın
Büyükakın: Kocaeli olarak mutluyuz, gururluyuz
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Dev operasyonda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi

Başkan Ömeroğlu: Dilovası eğitimle yükselecek

O isimler atandı

Mehmet Ali Kâğıtçı’nın arşivi koruma altına alınıyor

Milletvekili Yıldızlı’dan sert tepki
Trend Haberler
Milletvekili Tipioğlu ile Başkan Kaya gönüllere dokundu

Kocaeli'de yakalandı

Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yavuz'un acı kaybı

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in mutlu günü

Yeni Parti İlçe Başkanı Orhan ve Yönetiminden, Abdurrahman Aslantaş'a tam destek
Son Haberler
Cevdet Yılmaz: Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

Burhanettin Duran’dan 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek

KENTİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA YENİ SOLUK

Başkan Kocaman: Kartepe Büyürken İhtiyaçlarına da Cevap Veriyoruz

Orman Genel Müdürlüğü son durumu açıkladı